lauantai 31. tammikuuta 2015

Nyörin reiät ja viimeistelyä...

Nyt on työskentelyssä ehditty niin pitkälle, että jäljellä ei ole enää kuin nyörin reikien tekeminen ja vuorin takakappaleen kiinnittäminen körtteihin. 

Nyörin reiät puhkaistiin sukkapuikolla. Ihan kauhea tunne puhkoa kaunis kangas, se tuntui niin väärältä! Vähän siihen tarvittiin voimaa ja tietysti varovaisuutta, koska ajatus oli, että kankaan langat eivät katkeaisi puikon mennessä kankaan läpi. Puhkaisun jälkeen aloitettiin ompelu, neula kulki aina reiästä poispäin ja lanka piti kiristää tiukaksi. Jouduin käyttämään sukkapuikkoa reiässä usein pistojen välissä, koska kangas palautui aika helposti ja pelkäsin, ettei reiästä tule tarpeeksi iso muuten. 

Puikko läpi kankaasta...
Hyvin menee, Ami. Rohkeesti vaan!

Reiät valmiit nyörin pujotusta varten.


Kun etupuoli oli valmis, siirryin vuorin takakappaleen alaliepeen kiinnittämiseen. Reuna ommeltiin pykäpistoin, kuten olkasaumatkin.

Takakappaleen alareuna kiinnitetty körtteihin.
Sauman ompelua.
Sauma ommeltu. Kuvaa katsottava ylösalaisin.









































Liivi on nyt prässäystä vaille valmis! Taitaa olla juhlan aika. Ensimmäinen etappi kansallispuku-urakassa takana. Jäljellä vielä pari paitaa, hame, röijy, essu.... Seuraavaksi käymme paidan kimppuun. Ja kuvat valmiista liivistä julkaisen myöhemmin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti